Freelancers coöperatie

Samenwerken en gebruik kunnen maken van elkaars expertise en netwerk, dát is het doel.

Freelancer cooperatie

Goed, je bent dus freelancer en je hebt wel oren naar samenwerken. Samenwerking is voor jou en ons erg belangrijk maar of jij een juiste fit zult zijn voor Online Tribe is nog maar de vraag.

Op deze pagina willen we je iets meer vertellen wat de insteek van Online Tribe precies is, wat we van je verwachten en welke normen en waardes voor ons belangrijk zijn. Een succesvolle coöperatie valt of staat namelijk met de juiste leden en daarom willen we er zeker van zijn dat jij een toegevoegde waarde voor onze coöperatie zult zijn. Hier onder starten we alvast met in welke vorm jij nu kan profiteren van een ondernemerscoöperatie.

 • Acquisitie

  freelance

  Geen held in nieuwe klanten binnen halen? Geen probleem! Andere leden zijn dat wel en dat betekent dat zij nieuwe klanten binnen halen waar men jou expertise nodig heeft. Jij werkt dus mee aan projecten van overige leden.

 • Werk in (vast) team

  cooperatie

  Binnen Online Tribe laten we alleen leden toe waarvan we weten dat ze dezelfde normen en waarden hanteren. Met deze leden werk je actief vaker samen, dus je leert ons goed kennen en weet na verloop van tijd precies wat je aan elkaar hebt.

 • Grotere klanten

  freelance cooperatie

  Je kan namens Online Tribe offertes afgeven en hiermee profileer jij je naar de klant als bedrijf i.p.v. als eenzame freelancer. Hiermee verlies je geen offertes meer “omdat je maar alleen bent”.

 • Kennisdeling

  samenwerkende freelancers

  We streven er naar om elkaar scherp te houden en kennis met elkaar te delen. We adviseren elkaar vaak zodat we als collectief websites en software van hogere kwaliteit kunnen afleveren. Jij leert van anderen en anderen horen graag welke kennis jij kan delen.

 • Overflow

  ondernemerscooperatie

  Je agenda zit helemaal vol en er blijven klanten binnen komen? Normaal zou je voor dit werk bedanken maar in het geval van Online Tribe zijn er andere leden die meer tijd hebben en graag aan jou klant(en) willen werken. Je verdient hier trouwens ook aan!

 • Breder pakket

  freelancers

  Je kan je klant(en) expertises aanbieden die je zelf niet bezit. Je maakt hiermee de klant en andere leden binnen Online Tribe blij. Win win dus!

Onze kernwaarden

 • Transparantie

  Open en eerlijk handelen we richting de klant maar ook intern. Dit betekent dat iedereen alles kan inzien. Van offertes tot facturen tot afspraken met klanten, geen geheimen. Ook uurtarieven liggen vast zodat er intern geen gesteggel daar over ontstaat.

 • Keuzevrijheid

  We willen als Online Tribe benadrukken dat alles mag en niks moet. Een lid wil graag dat je mee werkt aan een nieuwe website voor een olie bedrijf maar dat bevalt je niet? Of misschien vraagt een ander lid je voor een gaaf project, maar levert het niet genoeg op? Niks is verplicht!

 • Democratie

  Het concept “de meeste stemmen gelden” hanteren we en daardoor kan je daadwerkelijk mee beslissen in hoe Online Tribe er volgens jou uit moet zien. Dit betekent dat elk lid gelijk is en dat iedereen aanpassingen in de te varen koers kan inbrengen.

 • Vrijheid behouden

  Velen van ons zijn freelancers geworden met een goede reden: vrijheid. We willen niet onze vrijheid inleveren door in een coöperatie te werken dus dat vragen we dan ook absoluut niet van je!

 • Aan toffe klanten werken

  Omdat we een ambitieus bedrijf zijn werken we liever aan grotere klanten en niet meer voor de ‘bakker op de hoek’. No offense voor de bakker op de hoek, maar juist samen kunnen we grotere projecten oppakken en hier ligt dan ook onze kracht.

 • Hoge kwaliteit producten

  Binnen Online Tribe streven we er naar om puur en alleen producten van hoge kwaliteit af te leveren. Wil jouw klant graag een roze website in comic sans? Denk dan twee keer na of je wel een offerte wil afgeven namens Online Tribe.

Klinkt al het bovenstaande je nou als muziek in de oren? Mooi! Echter voordat je contact opneemt, lees onderstaand lijstje even door of jij aan de eisen voldoet om onze ondernemerscoöperatie te joinen.

 • Freelancer

  Ben je geen freelancer, dan ben je waarschijnlijk niet geschikt om lid te worden.

 • Ingeschreven bij KVK

  Ieder van ons blijft zijn of haar eigen onderneming behouden en een inschrijving bij de KVK is dan ook een must.

 • Communicatief

  Omdat velen van ons remote werken is een goede communicatieve instelling hartstikke belangrijk. Kun je dit niet, dan wordt het wat ons betreft wat lastig.

 • Ambitieus naar de juist kant

  Wij zijn allen erg ambitieus in een aantal factoren. Als jouw ambitie is om een groot gebouw te hebben met je naam op de voorkant of juist werknemers te hebben of intens veel geld te verdienen, dan is dit misschien geen goede fit.

 • Vrijheid > geld

  Zoals gezegd is onze ambitie om aan toffe projecten werken waar we blij van worden. Dat we deze projecten in onze eigen vrijheid kunnen uitvoeren speelt voor ons een grotere rol dan veel geld verdienen.

 • Je schrikt niet van een contributie

  Voor een aspirant lid (eerste 6 maanden uitproberen) kun je 6 maanden Online Tribe uitproberen voor €100,00. Als je officieel lid bent, dan betaal je €100,00 per kwartaal.

Nice to haves

 • Remote first ideologie

  Niet verplicht, wel mooi want wij geloven hier wel in. Je kan ons dan ook veel buiten Nederland vinden op een zonnige locatie (maar hard aan het werk!)

 • Sociaal

  Eens per jaar komen we fysiek bij elkaar om een biertje te doen, het zou leuk zijn als jou dit ook leuk lijkt en je dit niet ziet als een vervelende bijkomstigheid.

 • Flexibel

  We zijn freelancers dus een 9 tot 5 zit er niet in. Ook omdat velen van ons remote werken is het niet ideaal als jij na 5 uur nederlandse tijd volledig ‘off the grid’ bent.

 • Een toffe peer

  Boven alles staat eigenlijk of je leuk bent om mee samen te werken. I know, beetje rare nice to have maar werken met leuke mensen maakt ons leven ook een stuk aangenamer.

Wauw, je hebt de hele pagina doorgelezen en je leest nog steeds. Dan ben je vast echt geïnteresseerd. Stuur ons snel een e-mail via onze contactpagina en dan meeten we zo snel mogelijk.